Mesotherapie

Mesotherapie is een behandeling waarbij we gebruik maken van kleine injectienaalden. Deze bevatten een kuur met daarin hylaronzuur (lichaam eigen suiker), natuurlijke vitamines, aminozuren en mineralen die je nodig bent. Deze worden door middel van  een mesogun in de huid geïnjecteerd. Deze stoffen worden 1 millimeter diep in de hoofdhuid ingebracht. Diep genoeg om de hoofdhuid weer actief aan het werk te zetten! Collageen wordt hierdoor weer goed aangemaakt, haaruitval verminderd/stopt en je krijgt op ten duur nieuwe donshaartjes die zich ontwikkelen tot dikke en
gepigmenteerde haren.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Heb jij last van haaruitval, plekjes waar het haar dunner is geworden of merk je opeens dat je haargroei is veranderd? Dan is mesotherapie geschikt voor jou! Meestal is een van de redenen van haaruitval Alopecia androgenitica. Dit is wanneer een persoon ‘kaal’ begint te worden en opeens veel haartjes verliest/ haar dunner wordt. Vaak zie je bij mannen dat dit rondom het hoofd gebeurt, en bij vrouwen aan de voorkant.

Ben je benieuwd of jij geschikt bent voor deze behandeling? Stuur ons een bericht en wij helpen jou verder!

De behandeling

De behandeling is pijnloos doordat de injectienaalden niet te diep de huid ingaan. Het gevoel wordt vaak beschreven als tintelend. Met de specialist bespreek je tijdens het intake gesprek hoevaak de behandeling moeten worden uitgevoerd. Het resultaat is vaak al te zien/merken na 3-6 behandelingen. Voor het beste resultaat kan je nadat je uitbehandeld bent nog één keer in de 4-6 maand langskomen voor één sessie. De behandeling duurt ongeveer 40 minuten inclusief intake-behandelplan en behandelen.

Na de behandeling

De hoofdhuid kan na de behandeling gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het wrijven/ aanraken van de behandelde zone. Je moet het zien als kleine wondjes die je eigenlijk niet moet aanraken. Wij adviseren dan ook om de eerste 48 uur uw haren niet te wassen/nat te maken. Ook is een sauna bezoek of intensief sporten (wegens zweet) niet aan te raden. Gun je hoofdhuid te tijd om alle geïnjecteerde stoffen optimaal op te nemen.

Daarnaast kan je gewoon je dagelijkse werkzaamheden voortzetten en hoef je eigenlijk geen rekening te houden met ‘herstellen’.

Kleine tip: Drink per dag minimaal 2 liter water om het resultaat te versterken.

Direct afspraak maken
Chat openen
Hallo!
We helpen je graag als je een vraag hebt.